Softwarepakketten

Softwarepakketten schaf je aan voor je bedrijf omdat je wilt vernieuwen. Deze software staat op zichzelf en kun je direct gebruiken om je bedrijfsprocessen te verbeteren. Vaak gaat het om het efficiënter maken van de werkwijze of het automatiseren van werkzaamheden. Bij Innovaware maken we verschillende softwarepakketten voor alle formaten bedrijven. Hieronder leggen we er een aantal voor je uit.

 

Onderdeel uit collectie

7

Maatwerk Software

Geschreven door
Matthias van InnovaWare schrijft een blog over Softwarepakketten
Matthias Benschop

Meer informatie nodig over Softwarepakketten? Neem hieronder contact op!

Vorige blog

#Maatwerk Software

Software vastgoed

Door · Karel Deij

Volgende blog

#Maatwerk Software

Wat is digitale transformatie?

Door · Matthias Benschop

Welke softwarepakketten heb je nodig voor je bedrijf?

Ten eerste is het goed om na te gaan welk softwarepakket je nodig hebt voor je bedrijf. Niet elk bedrijf hoeft alle functionaliteiten. Het ligt met name aan je type bedrijf en de grootte om in te schatten welk pakket het beste voor jou werkt. Heb je nog niet zo veel personeel dan heb je niet per se een HR-softwarepakket nodig.

 

Wel is het zo dat je vaak alleen maar erop vooruit gaat om over te stappen op een digitale oplossing. Hiermee bespaar je zowel de tijd die je nodig hebt om alles op te schrijven, maar ook is het opbergen van digitale documentatie een stuk makkelijker.

 

Enterprise Resource Planning

Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) is toch wel een van de beste investeringen die je kunt doen als je een middelgroot bedrijf hebt. Het is zeker een stap vooruit als al je afdelingen verschillende werkwijze of noteringen hanteren. Met een ERP-systeem verbindt je deze losse softwarepakketten aan elkaar. Doordat je een gestandaardiseerde manier van werken hebt wordt het controleren van taken een stuk makkelijker. Ook heb je minder specialisme nodig om met de software om te gaan.

 

 

Maak je überhaupt nog geen gebruik van software? Zelfs dan is Enterprise Resource Planning een goede optie. Deze softwarepakketten hebben namelijk standaard allerlei basisfunctionaliteiten ingebouwd. Je hebt geen extra’s meer nodig als je overstap op deze digitale oplossing.

 

 

Groeit je bedrijf uit en wordt je geforceerd om toch bijkomende gespecialiseerde software te nemen? Dan is de koppeling snel gemaakt met het ERP-systeem. Het is dus heel schaalbaar softwarepakket en houdt de groei van je bedrijf niet tegen.

 

Boekhoudsoftware

Administratie is een duidelijk voorbeeld waarbij softwarepakketten helpen. Boekhoudsoftware neemt de tijdrovende taken over van het noteren van inkopen, uitgaven, facturen en prijzen. Simpelweg het bijhouden van de werkzaamheden die gedaan worden kan een hele klus worden. Met behulp van boekhoudsoftware automatiseer je dit proces zo veel mogelijk.

 

Daarnaast is een foutje snel gemaakt. Iemand verrekent de btw verkeerd of vergist zich in het aantal verkochte producten. Een verkeerde balans is het resultaat. De automatische facturen maken deze fouten echter niet. Je boekhouding wordt dus ook een stuk betrouwbaarder. Bovendien heb je tegenwoordig de optie om in de cloud te werken. Hiermee sla je je documentatie online op bij bij een niet-lokaal datacenter. In geval van brand of diefstal is jouw boekhouding dus veilig dankzij het softwarepakket.

 

Helpdesksoftware

Veruit de meeste vragen van klanten zijn eenvoudig te beantwoorden. Helpdesksoftware is ervoor bedoeld om jouw bedrijf tijd te besparen aan het beantwoorden van al deze vragen. Wanneer jouw collega’s iedere dag dezelfde soort vragen krijgen van klanten kan dit behoorlijk snijden in de effectieve tijd die ze hebben. Het opstellen van een FAQ lijst scheelt al een stuk.

 

Toch zijn softwarepakketten voor de helpdesk het stapje extra wat je nodig hebt. Dit kan in de vorm van een chatvenster zijn op de website die je koppelt aan een bot. De bot put uit een enorme database om het beste antwoord te geven. Een andere optie is het maken van een flowchart. De helpdesksoftware stelt vragen waar de klant een antwoord op geeft. Zodoende filtert het systeem steeds verder totdat er een antwoord uitkomt.

 

HR software

Grote bedrijven met veel personeel kunnen niet zonder goede HR software. Deze softwarepakketten zijn bedoeld om ondernemers inzicht te geven in de werknemers. Het gaat zowel om het aantrekken van nieuwe werknemers, als het monitoren van de loopbaan en een goede reactie op verzuim of ziekte.

 

Het administreren van persoonsgegevens doe je hiermee. De loonstroken worden meteen verwerkt. Als je ook een boekhoudpakket hebt kun je deze twee makkelijk integreren. Het gemak werkt twee kanten op want ook de werknemers kunnen in het HR-systeem terecht om hun salaris te checken of jaarstroken te downloaden.

 

CRM software

Het beheren van je klanten is een van de belangrijkste taken van je onderneming. Zonder klanten heb je geen omzet. Maar wat doe je nu als je het meeste verdient aan gepersonaliseerde diensten? Dan heb je ook softwarepakketten nodig die deze diensten mogelijk maken. CRM software heeft de specifieke taak om klantrelaties bij te houden. De voorkeuren per klant of prospect worden hierin bijgehouden. Daarnaast heb je een overzicht van openstaande klantentickets en andere contactmomenten met je collega’s. Gaandeweg krijg je een compleet beeld wat de klant wilt. Met de softwarepakketten voor CRM heb jij de data om heel gericht diensten aan deze klanten te bieden.

 

Planning maken

Een planning maken kan een behoorlijke uitdaging zijn als je niet het juiste softwarepakket hebt. Iedere keer als er iets verandert met de beschikbaarheid van een van je collega’s moet je hier rekening mee kunnen houden. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat projecten vertraging oplopen door slechte planning.

 

Gebruik daarom software om je planningen te maken. Je krijgt een real time overzicht van de beschikbaarheid van je team. Zo hoef je niet zelf meer allerlei notities erop na te houden om de planning af te ronden. Op deze manier de planning maken is vele malen sneller dan je gewend bent. De kosten die jij of je managers hiermee besparen is zeker het aanschafbedrag waard.

 

Jouw collega’s weten meestal het beste om in te springen op kleine aanpassingen. Snel reageren op gaten in de planning is belangrijk voor de doorloop van de werkzaamheden. Met de softwarepakketten die zijn gericht op het maken van de planning kunnen je collega’s grotendeels zelf deze invullen. Ze mogen shifts ruilen of aanspraak maken op open plekken in de planning. Dit scheelt jou tijd om alles te controleren of rond te vragen wie welke werkzaamheden kan oppakken.

 

Urenregistratie

Met al deze taken die worden uitgevoerd wil je natuurlijk wel grip houden op de tijdregistratie. Zonder het meten van de werkzaamheden weet je niet of je op schema loopt. Dit met de hand bijhouden kost wederom enorm veel tijd en is niet zo betrouwbaar als je denkt. Wanneer het veel moeite kost om alles bij te houden kiezen veel mensen er liever voor om het aan het eind van de week te verwerken. Het nadeel hiervan is dat stukken vergeten worden.

 

Met softwarepakketten voor urenregistratie heb je dit niet meer. Je collega’s kunnen met een klik op de knop de tijdregistratie aanzetten of stopzetten. Loggen gaat digitaal dus je raakt geen aantekeningen meer kwijt. Deze software is bedoeld om jou inzicht te geven in welke projecten of klanten het meest winstgevend zijn. Het stelt je in staat op tijd in te grijpen op het moment dat iets te veel tijd kost.

 

InnovaWare maakt jouw softwarepakket voor je bedrijf

Waarschijnlijk heb jij na het lezen van deze softwarepakketten al een idee wat je wilt hebben voor je bedrijf. Innovaware kan al deze softwarepakketten voor je realiseren. Dit doen we op maat nadat we jouw bedrijf goed hebben leren kennen. Mocht je meerdere softwarepakketten willen hebben is dat geen probleem. Wij zorgen ervoor dat alle programma’s naadloos op elkaar aansluiten. Zo krijg je geen verstoringen in de communicatie tussen verschillende applicaties. Ga eens het gesprek aan met de expert van Innovaware om het softwarepakket voor jouw bedrijf te laten maken.

 

Matthias van InnovaWare

Een vrijblijvend adviesgesprek inplannen?

Neem contact op!