Apps

App laten maken

Een app laten maken? Steeds meer bedrijven gaan hiermee aan de slag. Dat is logisch! Een app brengt veel functies naar het bedrijf. Je kunt een app ontwikkelen om een digitale werkomgeving te bouwen, maar ook om bepaalde data te meten via koppelingen. De opties van een app laten maken zijn eindeloos.

Je eigen app laten maken


Jij hebt een bepaald idee van wat de app moet kunnen doen en hoe het eruit komt te zien. Wanneer je een app toepast die al bestaat, merk je toch dat het niet één op één aansluit met wat jij wilt voor je bedrijf. Daarom laten veel bedrijven hun eigen app maken. Zo weten ze zeker dat er geen water bij de wijn wordt gedaan als het gaat om het originele concept en de ontwikkeling.

 

Wat wil je dat gebruikers kunnen doen? Is het alleen bedoeld om te gebruiken via de webbrowser of moeten mensen het ook met hun mobiele telefoon kunnen gebruiken? Deel jouw beeld van een ideale app en wij maken het voor je!

 

Matthias van InnovaWare vertelt over Maatwerk Software
Matthias Benschop

Specialist op het gebied van front-end development.

Je eigen app laten maken

Een app op maat laten maken

Een app laten maken is altijd maatwerk. Natuurlijk kunnen onderdelen van andere apps worden overgenomen omdat ze ongeveer dezelfde functie hebben, maar uiteindelijk wil je een app die precies voor jouw bedrijf werkt.

 

Wij kijken goed naar welke rol de applicaties zullen vervullen binnen je bedrijf. Uiteindelijk gaat het erom dat de gebruikers zonder moeite het programma kunnen gebruiken in hun dagelijkse bezigheden of werkzaamheden. Jij hebt het meeste verstand van hoe je bedrijf in elkaar steekt en waar je naartoe wilt. Wij hebben de kennis in huis om jouw app op maat te maken.

 

Meer informatie

Informatie

Wat is Ionic?

#Apps

Wat is Ionic?
Door: Matthias Benschop
Hoe maak je een app?

#Apps

Hoe maak je een app?
Door: Karel Deij
Kosten app laten maken

#Apps

Kosten app laten maken
Door: Karel Deij

Samenwerken bij de app ontwikkeling

Samenwerken bij het ontwikkelen van de app brengt de beste resultaten. Met duidelijke, gestructureerde gesprekken brengen wij in kaart wat je precies wilt hebben als je het hebt over een app laten maken. We hebben het hier niet alleen over de functies of wat de gebruikers moeten kunnen doen, maar ook hoe het eruit ziet en aanvoelt.

 

Omdat we volledig in-house werken weten we exact welke experts we op jouw project moeten zetten. Iedereen heeft z’n eigen expertise in een programmeertaal of vakgebied. Om jou het mooiste resultaat te brengen zetten we de mensen aan de slag met de meeste ervaring in dit gebied. Daarnaast zijn we up-to-date over de laatste technologieën binnen de applicaties, waardoor we altijd de modernste techniek implementeren. Denk hierbij aan hybride systemen tussen mobiel en webbrowser, maar ook blockchains of streaming diensten.

 

Samenwerken bij de app ontwikkeling

De kosten van een app laten maken

Aangezien we bij Innovaware alles op maat maken zijn de kosten volledig afhankelijk van wat je wilt hebben. Hoe ingewikkeld zijn de applicaties die je wilt bouwen? Is het alleen een webapplicatie of ook een native? Ook hoeft een hybride oplossing niet duurder te zijn dan een native. De prijs is van veel dingen afhankelijk. Daarom bespreken we het graag eerst met jou, zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken.

 

Na het gesprek met onze expert weet je wat je kunt verwachten voor welke prijs. Dit advies is gratis.

 

De app is gemaakt, wat nu

De app is gemaakt, wat nu?

Bij Innovaware laat je niet alleen een app maken. Wij verzorgen ook het onderhoud voor deze app. Aangezien we het samen met jou hebben gemaakt weten wij precies wat je ervan verwacht. Als er nieuwe updates komen of als je nieuwe functionaliteiten wilt inbouwen weten we exact wat er ingebouwd is, zodat we niet veel tijd nodig hebben om het uit te breiden. Bovendien heb je een vaste partner om contact mee op te nemen op het moment dat er een systeemfout is ingeslopen.

 

De stappen van een app laten maken

Een app laten maken bij Innovaware gaat via een gestructureerd stappenplan. We merken uit ervaring dat er heel wat vragen komen bij het bouwproces. Ook wil je als klant graag op de hoogte blijven van de voortgang in het ontwikkelen van de app. Hierdoor hebben wij de tijd gehad om een bewezen werkwijze te maken zodat we de beste kwaliteit service kunnen bieden.

 

Brainstormen

Een app op maat laten maken begint met een idee. Je hebt een concept wat verder uitgewerkt moet worden. Kom gerust een keer langs om alles op een rij te zetten. Door met een van onze experts te sparren krijg jij nieuwe inzichten in hoe het ontwikkelen van een app in zijn werk gaat en weet je beter hoe je het wilt aanpakken.

 

Eerste voorstel

Na een paar gesprekken is het tijd voor een eerste voorstel. Je app idee laten ontwikkelen gaat in stappen die elke keer een stuk dichter bij jouw visie komen. Er moet op een gegeven moment actie komen om daadwerkelijk iets te creëren. Dit gaat echter niet allemaal in één keer. Om er zeker van te zijn dat we dezelfde taal spreken maken we een eerste voorstel, een blauwdruk. Op die manier heb jij genoeg tijd om bij te sturen waar je heen wilt gaan. En ons geeft het de ruimte om genoeg uren te reserveren voor de rest van het project.

 

Offerte ontvangen

Na goedkeuring van het eerste voorstel maken we een offerte. Hierin nemen we alles mee wat we weten of jou en het project. Je wensen, je feedback en zetten dit op papier. Omdat we in het begin al veel vraagstukken hebben aangepakt hoeft het gelukkig niet lang te duren voordat we beginnen met het bouwen.

 

Functioneel en grafisch design

Een app laten maken doe je niet alleen vanwege de functies. Natuurlijk heb je een idee wat de gebruikers moeten kunnen doen met de app, maar hoe ziet het eruit? Welke kleuren wil je erin verwerkt hebben, wat is de grafische stijl? Ons team van UX/UI experts gaat aan de slag om een app te bouwen die zeer gebruikersvriendelijk is. In het geval van diensten of producten verkopen houden we ook rekening met een converterend design.

 

App ontwikkeling

Nu alles is besloten, gezien en goedgekeurd is het tijd om de app te maken. Het ontwikkelen van een app kan even duren. Om je een goed beeld te geven van hoe lang geven we je altijd van tevoren aan wat het stappenplan is. Hierin nemen we meteen deadlines mee zodat je precies weet in welke fase het laten maken van de app zich bevindt.

 

Testen

Om er zeker van te zijn dat er geen fouten in het programmeerwerk zit voordat we het live zetten moeten we het goed testen. We maken elke app op maat in samenwerking met jou. Daarom speel jij ook een belangrijke rol in het testen van de app. Is dit wat jij in gedachte had? Mooi zo.

 

Uiteindelijke versie

Het testen is de voorganger van de uiteindelijke versie. Je zult merken naarmate de tijd voortgaat dat er steeds minder feedback nodig is om tot de uiteindelijke versie te komen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om nog aanpassingen te doen aan de app die je laat maken, maar het moet er op een gegeven moment van komen dat het gelanceerd wordt.

 

Mogelijkheid om in de stores te uploaden

De definitieve versie kun je in de stores uploaden. Dit betekent dat de app die we voor je laten maken beschikbaar is in de Google Play Store en ook in de App Store. Zo maak je het makkelijk voor eventuele gebruikers om het te downloaden. Ze hoeven niet ver te zoeken om het vanaf een betrouwbare bron te kunnen krijgen.

 

Uitleg over apps
Karel Deij

Backend developer

Samen met InnovaWare jouw ideale app maken

Innovaware heeft al veel bedrijven blij mogen maken met de ideale app. Zoek jij een professionele partij om mee samen te werken om jouw ideale app te laten maken? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met jou de uitdaging aan met een van onze brainstorm sessies. We leren eerst je bedrijf van A tot Z kennen en komen daarna met een plan van aanpak.

 

Neem contact op
Samen met InnovaWare jouw ideale app maken
Uitleg over apps
Matthias Benschop

Front-end developer

Welke app wil je laten maken?

Om een goede app te krijgen moet je eerst weten welke app je wilt laten maken. Over het algemeen zijn er drie verschillende varianten te benoemen. De native apps, webapplicaties en hybride oplossingen. Het is maar net wat voor een onderneming je hebt. We bieden gratis professioneel advies als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het laten maken van deze apps.

 

Native apps

Native apps zijn applicaties die voor één platform gemaakt zijn. Ze draaien bijvoorbeeld op iOS of Android. Dit betekent dat het programma wel op een iPhone zou werken in het geval van iOS, maar niet op een Samsung. Bovendien download je en installeer je ze op je smartphone. Dit geeft een voordeel tegenover webapplicaties: je kunt ze ook offline gebruiken. Over het algemeen laat je een native app maken op het moment dat je complexe data nodig hebt, zoals bijvoorbeeld het nemen van foto’s of GPS tracking. Om een mobiele app te laten maken kijk je dan ook meestal naar de native oplossingen.

 

Hybride oplossingen

Hybride oplossingen doe je om je bereik te vergroten. Je laat een hybride app maken op het moment dat je mensen vanuit meerdere operating systems wilt kunnen bereiken. Het is een middenweg tussen optimale functies en toegankelijkheid. Je levert enkele onderdelen in van het gebruiksgemak van een native systeem om óók de mensen mee te kunnen laten doen van de andere platforms.

 

Webapplicaties

Webapplicaties zijn puur gebouwd om te gebruiken via een webbrowser. Iedereen met toegang tot het internet kan zowat gebruikmaken van deze apps. Een webb app laten maken heeft daarom een brede toepassing. Meestal gaat het om het beschikbaar stellen van informatie, maar je kunt er ook interactieve oplossingen voor bedenken. Dan kun je bijvoorbeeld bezoekers accounts laten aanmaken zodat ze meer functies krijgen binnen de webapplicatie. Ze kunnen bestellingen plaatsen, berichten ontvangen, documenten uploaden en meer.

 

Matthias van InnovaWare

Een vrijblijvend adviesgesprek inplannen?

Neem contact op!